Την Παρασκευή 13 Μαΐου, στις 19.00, ο Δρ. Γιώργος Κουντουράς, Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχαναλυτής, παρουσιάζει στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (αίθουσα ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΟΥΔΕΡΟΥ) το νέο του βιβλίο με τίτλο, "Ιστορίες από το ντιβάνι".

Όνειρα και κρυφές επιθυμίες, ερωτικές εμμονές και κατάλοιπα, μια αντιφατική παιδική ηλικία και μια ανελέητη μάνα. Ποια είναι η ίδια, τι πραγματικά θέλει; Ποιες αλήθειες κρύβονται και την παιδεύουν; Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για μια "άλλη" γυναίκα, που ανακαλύπτει πως είναι αυτή η ίδια, που παραμένει κρυμμένη στο ασυνείδητό της και καθορίζει την πορεία της.

H ψυχολόγος Delyth προστρέχει στο ντιβάνι του Δόκτορος Alison και ανιχνεύει, μονολογώντας, τα όριά της που κάποιες φορές την ξεπερνούν και τη σαρώνουν..!

"Η σκέψη μου καλπάζει", συλλογίστηκε η Delyth "κι εγώ μαζί της ψάχνω τα απομεινάρια μου. Τσακισμένη μερικές φορές πάνω σε κυκλώνες, αλλά σίγουρα ένας ορίζοντας μετά από τέτοια θύελλα είναι μια πραγματική ανταμοιβή. Από τότε που άρχισα την ψυχανάλυση, δεν έχω σταματήσει να βλέπω αυτά που ήταν συνεχώς μπροστά μου και αγνοούσα τρέχοντας στις ερημιές της βεβαιότητας".

Ο Δρ. Γιώργος Κουντουράς έχει τελειώσει κοινωνική εργασία στο ΤΕΙ Αθήνας, ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει κάνει Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Σε όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων σε αίθουσες του Ιδρύματος, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.