«Οι μικροί αρχαιολόγοι της Θράκης» είναι ένα σύνολο βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ξεναγήσεων που υλοποιούνται από την κα Νατάσα Μιχαηλίδου εξειδικευμένη αρχαιολόγο-μουσειολόγο-ξεναγό (με άδεια από το Υπουργείο Τουρισμού) στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Απευθύνονται πρωτίστως σε μαθητές της πρωτοβάθμιας κυρίως αλλά και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και υλοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το 2011.

Στα προγράμματα και στις ξεναγήσεις που σχεδιάζονται και παρουσιάζονται από τη κα Νατάσα Μιχαηλίδου, έχουν ήδη συμμετάσχει περισσότεροι από 1700 μαθητές.

"Οι μικροί αρχαιολόγοι της Θράκης" πραγματοποιούνται για 10η συνεχόμενη χρονιά με την υποστήριξη του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού.

Παράλληλα, άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα υλοποιηθούν και φέτος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης, είναι τα παρακάτω:

  1. Η ανασκαφή των μικρών αρχαιολόγων
  2. Κυνήγι θησαυρού στην Καπναποθήκη Π
  3. Τα παραμύθια του Καραγκιόζη
  4. Η ζωή της σκιάς
  5. Αφηγήσεις μύθων και παραμυθιών.

Πληροφορίες για τα εγκεκριμένα από το ΙΕΠ εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις μπορείτε να βρείτε και στη σελίδα http://guideinthrace.com/  (ενότητα: Προτάσεις για σχολεία) και στα τηλ. 6976478073, 2541091973.

 Τα εκπαιδευτικά προγράμματα προσφέρονται σε μεμονωμένα σχολικά τμήματα, τηρώντας όλες τις οδηγίες υγιεινής και ασφάλειας.