Ο Ιωάννης Αγγελικούσης θα μπορούσε να είχε «περιορισθεί» στον χώρο της ναυτιλίας. Επί χρόνια είχε καθιερωθεί ως ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια ναυτιλία. Επιπλέον, όλος ο στόλος του έφερε υπερήφανα την ελληνική σημαία προσφέροντας εργασία σε χιλιάδες Έλληνες.

Ο Ιωάννης Αγγελικούσης επέλεξε όμως να αφήσει μία διαφορετική σφραγίδα. Μέσα από το «Ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης» στάθηκε δίπλα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αναβάθμισε τις υπηρεσίες υγείας των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, στάθηκε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα από την προσχολική έως την τριτοβάθμια εκπαίδευση, στήριξε και πρόβαλε τον ελληνικό πολιτισμό.

Το ενδιαφέρον του αυτό, οδήγησε το Ίδρυμα Αντώνη και Ιωάννη Αγγελικούση,  στην υποστήριξη των δράσεων του Ιδρύματος μας στην ακριτική περιοχή της Θράκης. Το Ίδρυμα Αντώνη και Ιωάννη Αγγελικούση υπήρξε τα τελευταία έτη, χορηγός της καθημερινής λειτουργίας του Ιδρύματος θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. 

Ο θάνατος του Ιωάννη Αγγελικούση μας γέμισε θλίψη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης αισθάνεται την ανάγκη να απευθύνει ένα θερμό ευχαριστώ στον αείμνηστο Ιωάννη Αγγελικούση και να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ξάνθη, 13 Απριλίου 2021