Με την έναρξη την  νέας ακαδημαϊκής χρονιάς 2020-2021 σας ενημερώνουμε για την λειτουργία δύο τμημάτων ψυχολογικού προσανατολισμού του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης:

  1. ομάδα ενηλίκων προσωπικής ανάπτυξης και ψυχοθεραπείας και
  2. ομάδα υποστήριξης εφήβων.

Οι ομάδες θα λειτουργήσουν από τον Οκτώβριο 2020 έως τον Ιούνιο 2021.

Και οι δύο ομάδες βασίζονται στην φιλοσοφία και την μεθοδολογία της Ψυχοθεραπείας Gestalt, η οποία αποτελεί μια υπαρξιακή, ολιστική και ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Η ομαδική διαδικασία είναι ένα ταξίδι δημιουργικότητας και προσωπικής αναζήτησης. Δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τα συναισθήματα τους, να αναγνωρίσουν τις ανάγκες τους και τα άλυτα ζητήματα που τους ταλαιπωρούν και να σχετιστούν αυθεντικά με τους άλλους.

Με την αξιοποίηση των άμεσων γεγονότων της ομάδας, τον πειραματισμό σε νέους τρόπους προσαρμογής και τον εποικοδομητικό διαπροσωπικό διάλογο διευκολύνονται τα μέλη να δώσουν νόημα στις εμπειρίες τους και να αποκτήσουν πιο δημιουργικούς τρόπους ύπαρξης και συνύπαρξης.

Στόχος είναι, μέσα από την επίγνωση και καλύτερη επαφή με τον εαυτό μας και τους άλλους, να προετοιμαστεί το έδαφος, ώστε μακροπρόθεσμα να αλλάξουμε ό,τι μπορούμε, να αποδεχτούμε ό,τι είναι αδιαπραγμάτευτο και δεν αλλάζει, ώστε να ζούμε με αυθεντικότητα και ισορροπία.

 Λόγω της φύσης αυτών των ομάδων και των μέτρων προστασίας, που πρέπει να τηρηθούν, ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Πληροφορίες για τη συμμετοχή στην ομάδα: 6947605065, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Σταυρούλα Σεχλίδου, Ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια και καθημερινά 10:00-13:00 και 17:00-21:00, στην Γραμματεία του Πολιτιστικού Πολυχώρου της καπναποθήκης «Π», στην Καπνεργατών 9 και στα τηλέφωνα 25410 26635 (απογευματινές ώρες) και στο 25410 29282 (πρωινές ώρες).

Η υλοποίηση ή όχι των Εργαστηρίων του Ιδρύματος, θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετοχών.