Ημερομηνία Παρουσίασης: Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Ώρα: 19:00

Τοποθεσία: Αίθουσα Βιργινία Τσουδερού, Καπναποθήκη Π, Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης  

Ο Σύλλογος Φίλων Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σας προσκαλεί στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων του συγγραφέα Μουράτη Κοροσιάδη με τίτλο, «Το Σύνθημα».

Πρόκειται για εννέα διηγήματα, εκ των οποίων τα μισά περίπου αρκετά εκτενή ώστε να μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε «μικρές νουβέλες». Ένας ανώνυμος μοναχικός άνδρας πρωταγωνιστεί  σε όλα σχεδόν τα αφηγήματα  με παιχνιδιάρικη αλλά και στοχαστική διάθεση, σαν κεντρικός ήρωας  κάποιας «σειράς» που με τον δικό του τόνο, με τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα  χρωματίζει διάφορα επεισόδια, προσδίδοντας το ιδιαίτερο στίγμα του.

Βιογραφικό Μουράτη Κοροσιάδη

Ο Μουράτης Κοροσιάδης γεννήθηκε στη Δράμα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Γερμανικής Φιλολογίας και Γλώσσας του ΑΠΘ. Οι μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ αναφέρονται στις απόψεις του Αυστριακού φιλοσόφου L. Wittgestein σχετικά με τη γλώσσα, τα όριά της και τη σιωπή, καθώς επίσης και με τα πολιτικά-εντροπικά χαρακτηριστικά της τέχνης του 19ου και 20ού αιώνα. Εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα στο τμήμα των Πολιτικών Επιστημών του ΑΠθ σχετικά με τον λαϊκισμό.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν

  • Βασιλική Στρώλη, Ιστορικός
  • Θανάσης Μουσόπουλος, Φιλόλογος – συγγραφέας

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης θα παρουσιάσει θεατρική δραματοποίηση αποσπασμάτων της συλλογής, σε διδασκαλία του ηθοποιού/σκηνοθέτη Φίλιππου Τσαουσέλη, ενώ η κα Ιωάννα Βογιατζοπούλου θα διαβάσει αποσπάσματα από το  βιβλίο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ