Η διαφορετικότητα υπάρχει παντού, όπου και αν κοιτάξεις. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας. Διαφορετικοί άλλα ίσοι. Αυτή η ποικιλομορφία της ζωής είναι και η ομορφιά της. Πολλές φορές όμως αυτή η διαφορετικότητα φέρνει και προβλήματα. Τόσα πολλά που το χαμόγελο φεύγει από τα χείλη μας. Γίνεσαι συννεφάκι όπως θα έλεγε και ο Παναγιώτης, ο ήρωας του βιβλίου «Δύο διαφορετικές μέρες –    Σεβασμός στη διαφορετικότητα».

   Το βιβλίο αυτό φέρνει στο φως τον  κόσμο  της αγάπης, που η ρουτίνα της καθημερινότητας  μας κάνει να τον ξεχνάμε . Φέρνει στο φως την σκληρή πλευρά της ζωής  που στο τέλος την νικά η εμπιστοσύνη στον συνάνθρωπο μας. Φέρνει στο φως τον όμορφο κόσμο που μπορούμε να πλάσουμε αρκεί να σεβόμαστε τον συνάνθρωπο μας.

   Ο ήρωας μας, προβληματίζεται συχνά και ψάχνει να βρει απαντήσεις. Οι καταστάσεις και οι περιπέτειες που αντιμετωπίζει τον κάνουν να αναρωτιέται γιατί ο κόσμος που ζούμε είναι τόσο σκληρός. Βρίσκει το θάρρος να αναγνωρίσει και να σεβαστεί την διαφορετικότητα και στο τέλος τα καταφέρνει με τον μοναδικό, δικό του τρόπο.

   Ο μικρός Παναγιώτης ας μας κάνει να αναλογιστούμε όλοι μας ότι η  δύναμη βρίσκεται στις διαφορές, όχι στις ομοιότητες.  Όλοι γεννιόμαστε ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα  δικαιώματα. Ας αφήσουμε την αγνή ψυχή των παιδιών να μας οδηγήσει σε έναν όμορφο κόσμο γεμάτο αγάπη.

   Έχω την χαρά και την τιμή το βιβλίο να προλογίζουν τρεις αξιόλογοι άνθρωποι. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης και αγαπητός φίλος Ιωάννης Μπούτος, ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που μας κάνει υπερήφανους  σε όλο τον κόσμο με το ήθος και την ποδοσφαιρική του αξία Βασίλης Τοροσίδης και ο πνευματικός μου πατέρας φιλόλογος - συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος ο οποίος έχει και την φιλολογική επιμέλεια  του βιβλίου.

  Την εικονογράφηση του βιβλίου έκανε με πολλή αγάπη η Μάρθα Αποστολίδου και το εξώφυλλο είναι του Στέφανου Κωνσταντινίδη.

  Η παρουσίαση – εκδήλωση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Καπναποθήκη Π, αίθουσα ¨Βιργινία Τσουδερού¨, την Δεύτερα 23 Δεκεμβρίου 2019 στις 18:30.

   Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Ιωάννης Μπούτος - Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης
  • Μαρία Τέη - Αναπληρώτρια προϊσταμένη της Δ/νσης Παρ/τος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης - Απόφοιτος του τμήματος φιλοσοφίας παιδαγωγικής ψυχολογίας με ειδίκευση την ψυχολογία
  • Περικλής Καλογιάννης - Υπεύθυνος Ακαδημιών ΠΑΕ Ξάνθης Α.Ο - Διευθυντής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης
  • Θανάσης Μουσόπουλος - Φιλόλογος - Συγγραφέας

   Ευχαριστώ προσωπικά τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης κ. Ιωάννη Μπούτο για την αμέριστη συμπαράσταση τους στην έκδοση του βιβλίου.

    Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υπέροχη δουλειά και το καταπληκτικό εκδοτικό αποτέλεσμα του βιβλίου στον κ.Δαλακάκη Γεώργιο και τον κ.Ανδρεάδη Βασίλειο.

    Το βιβλίο θα το βρείτε στο βιβλιοπωλείο της κ. Δήμητρας Πυργελή, Ανδρέα Δημητρίου 57, τηλ. 25410 72363 με τιμή πώλησης 5 ευρώ.

    Για ηλεκτρονικές παραγγελίες στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Όλα τα έσοδα του βιβλίου θα δοθούν στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας (πρώην ορφανοτροφείο Καβάλας) και στο  Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Δράμας (πρώην ορφανοτροφείο Δράμας).

   Τέλος, το όνομα Αϊλάν που επέλεξα και οι δύο γραμμές στην τρίτη σελίδα του βιβλίου (μπλε και κόκκινη – το χρώμα των ρούχων που φορούσε), αναφέρονται στον τρίχρονο Αϊλάν Κούρντι και είναι το ελάχιστο συγγνώμη που θα μπορούσα να πω ως άνθρωπος, ως πατέρας και ως δημόσιος λειτουργός γι’ αυτά που δεν μπορέσαμε και δεν μπορούμε να προσφέρουμε σε όλα τα παιδιά του κόσμου.