Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) και το Πολιτιστικό και Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης (ΠΑΚΕΘΡΑ), διοργανώνει την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, στις 19:00, εκδήλωση τιμής και μνήμης στους αγωνιστές του 1821 που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας. 

«Αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου 1821»

Θα προσεγγίσουμε άγνωστες πτυχές της επανάστασης, οι οποίες όμως θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις μας για την περίοδο εκείνη, ενώ παράλληλα θα συμβάλλουν στην αυτογνωσία μας.     

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

  • Ελπίδα Βόγλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ. Τίτλος: ‘’Εμφύλιοι Διχασμοί στη Διάρκεια της Επανάστασης’’.
  • Βασίλειος Αϊβαλιώτης, Γραμματέας ΔΣ ΠΑΚΕΘΡΑ. Τίτλος: ‘’Οι Αρβανίτες και η Συμβολή τους στον Αγώνα του 1821’’.
  • Γεώργιος Τσιγάρας, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ. Τίτλος: ‘’Εικόνα και λόγος στο έργο του Μακρυγιάννη. Μια υποσυνείδητη επιβίωση της αρχαιοελληνικής και βυζαντινής εικονολογικής παράδοσης".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του  Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη Π, (οδός Καπνεργατών 9) στην Ξάνθη.

Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ